Stuur een kaartje aan Den Haag

Samen roepen we de overheid op om diepzeemijnbouw te stoppen voordat het begint! Kies je favoriete diepzeedier, vul je gegevens in en wij bezorgen uit jouw naam een kaartje bij een van de betrokken ministeries.

7319
✉️ alleen je voornaam komt op het kaartje, lees hier de hele tekst

Beste,

Met dit kaartje wil ik laten weten dat ik mij zorgen maak om het voortbestaan van de diepzee. Mijnbouwbedrijven staan namelijk te popelen om dit laatste ongerepte ecosysteem te vernietigen. Dat mag niet gebeuren. Binnenkort vertegenwoordigt onder andere jullie ministerie Nederland bij de Internationale Zeebodemautoriteit. Samen met andere landen kan Nederland het verschil maken door nee te zeggen tegen diepzeemijnbouw en te zorgen dat het wonderlijke diepzeeleven beschermd blijft, nu en in de toekomst.  

Met vriendelijke groet,
{voornaam}, supporter van Greenpeace

Stop diepzee- mijnbouw

Diepzeedieren zien er meestal niet zo schattig uit als dolfijnen. Toch hebben ze onze bescherming nodig. – Kies hieronder je favoriete diepzeedier uit en stuur deze op een kaartje naar Den Haag.
scroll en kies je favoriete diepzeedier ↓

1. Vangtandvis

Deze diepzeevis (Anoplogaster cornuta) woont onder andere in de Atlantische Oceaan dicht bij Kaapverdië. De tanden van de Anoplogaster Cornuta zijn zo lang dat de vis zijn mond alleen kan sluiten door ze op te bergen in twee holtes aan de rechter- en linkerkant van zijn hersenen.

2. Pannenkoek- vleermuisvis

Deze diepzeevis (Halieutichthys aculeatus) leeft als volwassen exemplaar op de zeebodem van de oceaan, op diepten van ongeveer 800 meter. Deze vis heeft een lichaam dat zo plat is als een pannenkoek en aangepaste vinnen waarmee ze over de bodem kan lopen.

3. Glasoctopus

Een volwassen pelagische glasoctopus (Vitreledonella richardi) leeft in de Atlantische Oceaan, dichtbij Kaapverdië. Deze diepzee-octopus kan zichzelf doorzichtig maken, behalve zijn interne organen.

3. Glasoctopus

Een volwassen pelagische glasoctopus (Vitreledonella richardi) leeft in de Atlantische Oceaan, dichtbij Kaapverdië. Deze diepzee-octopus kan zichzelf doorzichtig maken, behalve zijn interne organen.