JA, IK STEUN KLIMAATZAAK BONAIRE.

Ik steun de klimaatzaak van inwoners van Bonaire en Greenpeace. De overheid heeft de taak om ons te beschermen in de klimaatcrisis, maar doet dit niet. Al helemaal niet voor Bonaire. Ik eis rechtvaardigheid!

Primi aki pa Papiamentu

Al 11455 medestanders!11455 / 15000 (76%)

Eis jij ook rechtvaardigheid?

Of je nu op Ameland, Bonaire of in Valkenburg woont, iedereen wil dat de regering ons beschermt tegen de gevolgen van de klimaatcrisis. Nu én in de toekomst. Maar Den Haag doet te weinig om ons te beschermen. En voor de inwoners van Bonaire heeft de regering niet eens een plan. Dat druist in tegen hun mensenrechten.

Inwoners van Bonaire eisen samen met Greenpeace rechtvaardig klimaatbeleid:

  • De regering moet gevaarlijke klimaatverandering tegengaan: haar fair share leveren aan het doel van maximaal 1,5 graad opwarming wereldwijd en de CO2-uitstoot sneller terugdringen.
  • De regering moet plannen maken om inwoners van Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, die nu al gevoeld worden.

We moeten nu actie zien, dat is van levensbelang.

Ja, ik spreek mijn steun uit voor de klimaatzaak Bonaire. Ik word medestander en eis rechtvaardigheid!

"Yes for Climate Justice" banner on the Rainbow Warrior, above a flag from Bonaire.  The Rainbow Warrior and Arctic Sunrise arrive both in the Netherlands and will sail together through the locks of IJmuiden to Amsterdam. Vrijdag 12 augustus komen de Rainbow Warrior en Arctic Sunrise aan in Nederland. De schepen gaan samen door de sluizen van IJmuiden en zullen daar opgewacht worden door ribs, die meevaren om ze welkom te heten in Amsterdam.