STUUR RABOBANK DE REKENING 💶

Deze actie is beëindigd. Wát een succes! We hebben meer dan 10.000 rekeningen opgestuurd aan Rabobank. Dankjewel voor je support!

10497

rekeningen gestuurd

Wil je ook in actie komen tegen Rabobank? Teken de petitie en roep Rabobank op om te stoppen met het financieren van de industriële landbouw en te betalen voor de aangerichte schade.

Laat Rabobank lappen voor de schade

Wist je dat de schade aan natuur en klimaat door de veehouderij de maatschappij al meer dan 100 miljard euro heeft gekost? En dat Rabobank al zo’n 30 jaar lang weet van de schadelijke gevolgen van te veel stikstof, maar toch doorgaat met het aanjagen van de intensieve vee-industrie? 

Ondertussen draait de samenleving op voor de kosten. Hoog tijd dat Rabobank de rekening betaalt van de schade die de bank heeft veroorzaakt. Dat komt neer op 3,1 miljard euro,  laat een analyse in opdracht van Greenpeace zien.

Verwoesting over grenzen

En dat is niet alles. Ook buiten Nederland is Rabobank verantwoordelijk voor natuurverwoesting. Zoals in Brazilië.  Welbewust verdient Rabobank al tientallen jaren grof geld aan verwoestende industriële landbouw ten koste van kwetsbare natuurgebieden en lokale en inheemse groepen. Uit onderzoek blijkt dat Rabobank voor een gigantisch schadebedrag van minimaal 9,5 miljard euro verantwoordelijk kan worden gehouden.

Tijd voor Rabobank om te stoppen met verwoesten en te betalen voor de schade, in binnen- en buitenland. Daarom bestoken we nu Rabobank met rekeningen. Hoe meer mensen de rekening sturen, hoe groter de druk op Rabobank.

Stuur Rabobank nu die rekening!