BEDANKT VOOR JE STEUN!

Wil je nóg meer betekenen? Steun Greenpeace met een donatie en bescherm samen met ons de planeet ♥

Lees het volledige privacy statement op onze website.

DANKJEWEL, JOUW STEUN IS GOUD WAARD!

Ken je meer mensen die hier achter staan? Stuur ze de petitie via Whatsapp. Of steun Greenpeace met een donatie en bescherm samen met ons de planeet ♥

Deel op WhatsappSteun met een donatie

Samen werken we aan een groene, duurzame wereld.

4 belangrijke redenen om te tekenen:

:fire: Bos ≠ brandstof!

Biomassa verhoogt de druk op onze bossen. Houtpellets, gebruikt voor de bijstook in Nederlandse energiecentrales, worden niet allemaal geproduceerd volgens de Nederlandse criteria voor duurzame biomassa, zo blijkt uit recent onderzoek van SOMO in opdracht van Greenpeace. Het systeem van certificering door commerciële bedrijven is niet transparant en werkt niet. Stop met de massale import van hout uit andere landen.

:evergreen_tree: Biomassa is niet duurzaam.

Biomassa voor Nederland leidt tot ernstige schade aan de natuur elders en maakt ook de klimaatcrisis alleen maar erger. Toch hebben onze overheden plannen voor meer dan 90 nieuwe biomassa-installaties.

:chart_with_upwards_trend:  Investeren in echte oplossingen!

Onze regering moet alleen subsidie geven voor het gebruik van échte reststromen uit Nederland zelf. Daarnaast moet de regering vol inzetten op echt duurzame alternatieven als zonne- en windenergie en energiebesparing en geen geld spenderen aan nep-oplossingen als biomassa.

:fist: Publieke druk werkt!

Het goede nieuws? Energiegigant Vattenfall geeft aan bij genoeg publieke druk geen biomassacentrale te bouwen in Diemen! Dus dit is hét moment om samen druk te zetten.