Stop diepzeemijnbouw voor het begint

De oceaan is één van onze grootste bondgenoten in de strijd tegen klimaatverandering. De bodem van de oceaan herbergt unieke diepzeenatuur, maar er dreigt gevaar: diepzeemijnbouw. Het goede nieuws is dat we deze industrie kunnen stoppen voordat het te laat is, maar we hebben niet veel tijd. Teken nu de petitie!

Al 23543 handtekeningen!23543 / 25000 (94%)

Wat is diepzeemijnbouw?

Diepzeemijnbouwbedrijven zetten op dit moment veel druk op regeringen. Ze willen toestemming om de zeebodem te plunderen voor het winnen van metalen. Als deze industrie van start mag, zullen gigantische machines door de oceaanbodem ploegen en het ongerepte ecosysteem daar voorgoed vernietigen. Bovendien ontdekten Greenpeace-wetenschappers dat walvissen en dolfijnen in het gebied bedreigd worden door het continue lawaai van de diepzeemijnbouw.

Stel je voor dat we terug in de tijd konden gaan om olieboringen aan het begin van het olietijdperk te stoppen. Hoeveel milieu-en klimaatrampen waren dan voorkomen? Nu staan we aan de vooravond van diepzeemijnbouw. We hebben een unieke kans. We kunnen voorkomen dat een destructieve industrie de wereldzeeën beschadigt zoals de fossiele brandstofbedrijven ons klimaat hebben beschadigd.

Regeringen moeten een krachtig standpunt innemen tegen diepzeemijnbouw. Ze moeten ervoor zorgen dat deze industrie niet van start gaat en de oceaanbodem beschermen. Help ons hierbij door de petitie te ondertekenen.