Ja, ik maak me zorgen om extreem weer

Ik maak me ernstig zorgen om de gevolgen van extreem weer door klimaatverandering. Daarom roep ik de regering op om grote vervuilers niet langer uit de wind te houden: dwing ze om te verduurzamen, of anders om te sluiten!

Al 13049 handtekeningen!13049 / 30000 (43%)

Extreem weer: noodkreet van de aarde!

Klimaatverandering brengt extreme weersomstandigheden met zich mee. Denk aan intensere hittegolven, droogte, branden, stormen en overstromingen. Weerrampen dwingen mensen hun thuis te ontvluchten en bedreigen de gezondheid van de meest kwetsbaren. Ze verwoesten bossen, landbouwgebieden en watervoorraden, zetten ons levensonderhoud op het spel en eisen mensenlevens.

Om de klimaatcrisis een halt toe te roepen, moeten we zo snel mogelijk stoppen met fossiele brandstoffen en overstappen op groene energie.
Maar grote vervuilers worden nog steeds uit de wind gehouden. Onze regering moet zich realiseren dat de winsten van bedrijven niet opwegen tegen het risico dat we onze toekomst in gevaar brengen.

De fossiele industrie zet ons heden en de toekomst letterlijk en figuurlijk in brand en neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen ervan. Het is hoog tijd dat grote vervuilers niet langer worden voorgetrokken en gaan betalen voor hun vervuiling. Met strengere regelgeving en handhaving moeten zij worden verplicht om te verduurzamen. 

Laten we onze bezorgdheid omzetten in actie en een krachtige boodschap naar de politiek sturen. Samen kunnen we een wereld creëren waarin jij en toekomstige generaties veilig kunnen leven. En waar al het leven op aarde boven de winsten van grote vervuilers gaat. Teken vandaag nog de petitie en help mee het tij te keren.