Geen nieuw gas uit de Noordzee!

Midden in de klimaatcrisis willen bedrijven boren naar nieuw gas uit de kwetsbare Noordzee. Dat moet nu stopppen! Ik roep de Europese Unie en haar lidstaten op om alle nieuwe fossiele brandstofprojecten te verbieden.

Lees hier de hele eis
  • Verbied alle nieuwe fossiele brandstofprojecten in de hele Europese Unie, aangezien deze onverenigbaar zijn met het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5°C.
  • Stop alle publieke investeringen in fossiele brandstofprojecten.
  • Faseer fossiele brandstoffen volledig uit op een eerlijke manier, inclusief een plan voor de uitfasering van gas uiterlijk in 2035.
Al 12439 handtekeningen!12439 / 25000 (50%)Hoe zit dit?

Fossiele brandstoffen riskeren ieders veiligheid. In de Europese Unie dreigt alsnog het reële gevaar dat fossiele gasprojecten worden uitgebreid. Het boren naar meer gas en het bouwen van nieuwe infrastructuur zal Europa in een fossiele houdgreep houden. Geld dat besteed had kunnen worden aan groene innovaties wordt verspild aan nutteloze en onhoudbare projecten. Verslaafd blijven aan fossiel gas zal leiden tot stijgende energierekeningen, vernietiging van de natuur en klimaatchaos. Gas is een vuile, dodelijke fossiele brandstof, net zoals olie en steenkool. De Europese Unie en haar lidstaten moeten stoppen met fossiele brandstofprojecten voordat het te laat is. Op 4 juni voerde Greenpeace actie bij het nieuwe boorplatform net boven Schiermonnikoog. Diezelfde dag nog zette de rechter een streep door de natuurvergunning van het fossiele bedrijf! Leer hier meer over de actie.