JA, IK WIL EEN LANDELIJK VERBOD OP PRIVÉJETS

Iedereen moet meedoen om de klimaatcrisis te stoppen. Toch pakken de rijksten onder ons steeds vaker het privévliegtuig. Die onnodige vluchten zijn een ramp voor het klimaat. Ik wil dat de overheid privéjets verbiedt en kiest voor onze toekomst.

Al 26915 handtekeningen26915 / 50000 (54%)

Stop privéjets, stop onnodige vervuiling!

Minister Harbers,


Als u de klimaatcrisis ook maar een beetje serieus neemt, dan verbiedt u alle privéjets in heel Nederland. Onze toekomst staat op het spel. Hoe is het mogelijk dat de rijken dan juist meer gaan vliegen in hun megavervuilende en onnodige privéjets?

U houdt de allerrijksten uit de wind. Ook zij moeten zich aanpassen als we de ergste klimaatcrisis willen voorkomen. Op dit moment gaan de rijken juist meer vliegen. Hun onnodige uitstoot vliegt de pan uit. 3 uurtjes vliegen met een privéjet stoot net zoveel CO2 uit als een gemiddelde EU-inwoner in een heel jaar. En vermogenden pakken hun jets om de haverklap, zelfs voor de hele korte afstanden.

Als klap op de vuurpijl geldt er geen vliegticketbelasting over de meeste privévluchten.

Bescherm onze toekomst en stop deze mateloze uitstoot van de allerrijksten. Anders loopt de vervuiling nog verder op en dat kan ons klimaat echt niet aan. Daarom doen wij de dringende oproep: 

Verbied nu alle privéjets!