Steun de natuurzaak

Maak nu jouw bijdrage over en steun de rechtszaak tegen de overheid en red de meest kwetsbare natuur.

Greenpeace is 100% onafhankelijk en accepteert geen geld van overheden en bedrijven. Verantwoording dragen we daarom alleen af aan de mensen die ons steunen, zoals jij.

Over de natuurzaak

De stikstofneerslag moet snel en drastisch naar beneden worden gebracht, vóór de ecologische deadlines van 2025 en 2030.
Doneer nu en steun de natuurzaak van Greenpeace, de rechtszaak tegen de overheid om de natuur te redden.

> Onze eis

De overheid moet nú aan de slag. Bijna 90% van de typen natuur die de overheid dient te beschermen, verkeert in matige tot slechte staat. Na jarenlang getreuzel in de stikstof-aanpak zagen wij in de zomer van 2023 geen andere mogelijkheid  dan naar de rechter te stappen. Een rechtszaak is het laatste redmiddel om de meest kwetsbare natuur te redden.  Want als de stikstofuitstoot niet snel, uiterlijk eind 2025, drastisch omlaag gaat, lopen we het risico unieke planten en dieren te verliezen. Op sommige plekken is de natuur zelfs al onherstelbaar beschadigd. 

En dat raakt ons allemaal, want we hebben gezonde natuur nodig voor schone lucht, schoon drinkwater, bestuiving van onze voedselgewassen en als bondgenoot in de strijd tegen klimaatverandering. Daarom blijven we ons naast de rechtszaak ook inzetten voor een omslag naar écht duurzame landbouw. Waarin meer boeren met minder dieren een goede boterham kunnen verdienen.